Veelgestelde vragen

Verhuur

Welke wetgeving geldt voor een hoogwerker?
Hoogwerkers vallen onder het warenwetbesluit machines en bijlage IV van de machinerichtlijn 2006/42/EG (gevaarlijke werktuigen). Een hoogwerker dient technisch te voldoen aan de Europese norm EN 280.

Waar moet ik op letten voor het gebruik van de hoogwerker?
De gebruiker controleert zelf de hoogwerker voor het gebruik, hierbij moet hij letten op dat er geen olie lekkage zijn en dat alle bedieningselementen goed zichtbaar zijn. Belangrijk is de gebruikershandleiding goed door te nemen en deze bevindt zich in de werkbak in de koffer.

Wanneer mag je een hoogwerker bedienen?
Door een deskunig persoon geadviseerd te zijn tot het werken met een hoogwerker, bedienen vanaf 18 jaar of ouder. 

Moet je een veiligheidsharnas gebruiken in een hoogwerker?
Dit moet aangegeven zijn in de gebruikershandleiding die bij de hoogwerker is geleverd, staat het er niet in is dit niet verplicht.

Moet je nog letten op het werkgebied? 
Let vooral op de ondergrond dat deze hard genoeg is om met een hoogwerker te werken, vraag voor advies na bij onze verhuurafdeling.

Mag je uitstappen op hoogte?
In de meeste gevallen niet. Als er in de handeling specifiek benoemd staat dat dit is toegestaan, mag je op hoogte uitstappen.

Met welke weersomstandigheden mag je niet meer werken? 
Als de windsnelheid boven de 12,5 m/s komt ( windkracht 6 ) is het niet meer toegestaan gebruikt te maken van de hoogwerker. Zijn er andere weersomstandigheden zoals sneeuw/regen waardoor de hoogwerker niet veilig te bedienen is, wordt er geadviseerd dit persoonlijk te beoordelen en het werk stil te leggen.

Mag je grote elementen meenemen in de werkbak?
Dit mag, je moet wel rekening houden dat het windoppervlak niet te groot wordt. De hoogwerker wordt bij een te grote windbelasting instabiel en kan hierdoor omvallen.

Met hoeveel kilo mag er in de werkbak gewerkt worden?
In de meeste gevallen is dit standaard 200 - 225 kilogram, dit staat altijd op de werkbaksticker vermeld. Meestal gaan ze uit van 2 personen en ongveer 40 kilogram aan gereedschap.

Mag je met een hoogwerker rijden op de openbare weg?
Nee, alleen in een afgezet werkvak waar andere verkeersdeelnemers niet kunnen deelnemen. Het verplaasten wordt in Nederland wel gedoogd.

Als ik klaar ben met werken, waar moet ik de hoogwerker klaarzetten voor afhaal?
Parkeer de hoogwerker in een parkeervak of op een plaats waar hij niet in de weg staat, leg de sleutels op de afgesproken plaats en zorg dat de mast van de hoogwerker omhoog staat om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Wat moet ik doen bij een olielekkage?
Stop direct met werken, probeer de olie op te vangen en bel direct met de afdeling verhuur.

Verkoop

Kan ik ook Leasen bij Eurosupply?
Ja er zijn diverse mogelijkheden, operational lease, finacial lease. Neem contact op met de verkoop afdeling.

Is er ook een mogelijkheid om de machine in een andere kleur te bestellen?
Ja, af fabriek kunt u veelal diverse kleuren bestellen , echter een bestaande machine overspuiten kan ook.

Levert Eurosupply ook gebruikte hoogwerkers?
We hebben een groot aantal occasions te koop, veelal uit eigen verhuurvloot , vraag naar de mogelijkheden bij onze verkoop afdeling.

Kan ik een proefperiode huren voor ik besluit te kopen?
"Try before You Buy "is ons credo , op basis van huur kunt u de diverse machine's testen , na aanschaf is een gedeeltelijke restitutie van deze huurpenningen mogelijk (vraag naar de mogelijkheden).

Ik zoek een speciaal model , levert eurosupply ook "custom Build "machine's?
Eurosupply heeft een naam op het gebied van speciaalbouw machine's schroom niet uw wensen voor te leggen. U wil graag eens een expert op bezoek krijgen om samen de mogelijkheden te bespreken? We doen gratis werkopname's en adviseren u kosteloos welke machine het meest geschikt is.

Ik heb een oude machine , kunnen we die ook inruilen?
Ja u kunt altijd een oude machine, ongeacht de staat of leeftijd, bij ons inruilen .

Ik heb een machine nodig voor een lang project , kunnen we ook "Operational Leasen "?
U kunt bij ons terecht ongeacht de lengte van uw project , vraag naar de gunstige tarieven. Hoelang is de garantie periode en wat zijn de conditie's ? Als importeur hanteren we altijd de garantie perioden die onze fabrikanten ons bieden, in sommige gevallen kunt u deze periode verlengen.

Opleiding 

Welke opleiding is wettelijk verplicht? 
Volgens Arbobesluit art. 7.17c lid 1 dienen gebruikers van een mobiel arbeidsmiddel zoals een hoogwerker, heftruck en verreiker over een specifieke deskundigheid te beschikken. Een medewerker naar een willekeurige cursus sturen om een papiertje te behalen is niet voldoende om als werkgever aan de Arbo-verantwoordelijkheid te voldoen. Voor een gebruiker zijn drie gebieden van belang bij het invullen van specifieke deskundigheid, namelijk:

een theoretisch deel: over de gevaren bij het werken met een hoogwerker, het gebruik, de techniek en besturing, veiligheids- en verkeersregels en de controle handelingen;
een praktisch deel: zoals het bedienen van de hoogwerker;
een specifiek deel: waarin de merk specifieke kennis wordt opgedaan.

Wat kunnen de gevolgen voor de werkgever zijn? 
Medewerkers een hoogwerker laten bedienen zonder dat deze een specifieke deskundigheid bezitten is een overtreding van het Arbobesluit. Bij een ongeval met persoonlijk letselschade kan men een hoge boete ontvangen van de arbeidsinspectie. Nalatige werkgevers lopen bovendien het risico strafrechtelijk te worden vervolgd. Daarnaast kan een werkgever via een civielrechtelijke procedure een schadeclaim van een werknemer krijgen en als het gaat om een ongeval met zware letselschade, dan kan een dergelijke claim in de honderdduizenden euro’s lopen. Bij aantoonbare nalatigheid is bovendien te verwachten, dat een verzekering deze schade niet dekt.

Waar worden de opleidingen gegeven?
Standaard wordt de opleiding gegeven bij Eurosupply aan de Oostelijke Randweg 16 in Moerdijk, maar zoals vermeld staat bij iedere opleiding is het in overleg ook mogelijk op andere locaties of In-Company. Op uw opdrachtbevestiging staat op welke locatie de opleiding gegeven word.

Ik moet alleen mijn hercertificering doen, kan dit ook in een halve dag?
Nee, wij adviseren u om te kiezen voor de 1-daagse opleiding. In vijf jaar tijd kan er een hoop veranderen, o.a. op het gebied van wet- en regelgeving. Wellicht komen er dingen u bekend voor, maar op deze manier weet u zeker dat  u weer overal van op de hoogte ben.

Kan ik mijn heftruck en hoogwerker opleiding combineren en in 1 dag behalen?
Nee, dit is niet mogelijk. Voor beide opleiding moet u rekening houden met een 1-daagse opleiding.

Hoe weet ik wanneer de eerstvolgende opleiding gegeven gaat worden?
Op onze website zijn geen data te vinden, maar u kunt altijd met ons contact opnemen om te kijken naar de mogelijkheden. Zowel voor individuen als voor groepen. We denken graag met u mee!  Voor aanmeldingen op (zeer) korte termijn kunt u ons het beste telefonisch benaderen op tel: +31 (0)168-329331. Via de mail is de afdeling ‘opleidingen’ te bereiken op office@eurosupply.net.

Zijn er mogelijkheden voor mensen met dyslectie of die de Nederlandse taal niet volledig beheersen?
Ja, voor de Tüv & IPAF opleidingen is het mogelijk om te kiezen voor een voorleesexamen. Bij dit voorleesexamen is er iemand die voor u de vraag gaat voorlezen en herhalen en waar nodig dingen kan verduidelijken. Dit voorleesexamen kost € 35,- extra, exclusief BTW. Voor het VCA examen is dit ook een mogelijkheid, maar hier wordt het voorgelezen door de computer.

Het certificaat heeft u nog niet ontvangen?
Wij kunnen uw certificaat pas versturen vanaf 10 werkdagen na de cursus. Is het al langer geleden dat u op cursus bent geweest en u heeft het certificaat nog niet ontvangen? Wellicht is de betaling dan nog niet bij ons binnen. Zoals u kunt lezen in onze voorwaarden versturen wij u pas het certificaat toe als de betaling volledig is voldaan.

Ik ben mijn certificaat kwijt/verloren, kan ik een nieuwe aanvragen?
Ja, het is mogelijk een nieuw certificaat en/of pasje aan te vragen. We willen dan graag van u weten wanneer u de opleiding heeft gevolgd, uw naam, geboortedatum en voor welk bedrijf u toen werkzaam was. Wij kunnen tegen betaling dan een nieuw certificaat voor u aanvragen.

Waarom heb ik een certificaat nodig om op een hoogwerker of heftruck te werken?
Sommige werkgevers en opdrachtgevers stellen het verplicht dat het personeel kan aantonen een geldig certificaat behaald te hebben voor het veilig werken met een hoogwerker/heftruck. Alleen degene met een certificaat mag het bedieningspaneel besturen bij een hoogwerker. Daarnaast is het ook voor uw eigen veiligheid van belang om te weten hoe u veilig op hoogte kunt werken.

Kan ik een tegemoetkoming krijgen als werkgever voor de scholing van een werknemer?
Ja, naast het feit dat studiekosten voor een werkgever fiscaal aftrekbaar zijn is er een extra mogelijkheid voor werkgevers in de technische installatiebranche via OTIB. Voor onze opleidingen zijn verschillende regelingen en tegemoetkomingen mogelijk. Voor meer informatie hierover kunt u hier kijken. Andere branches hebben ook hun eigen opleidings- en ontwikkelingsfonds. Informeer bij uw eigen brancheorganisatie naar de mogelijkheden.

Wat als ik een cursus heb gevolgd en per direct het certificaat nodig heb bij een opdrachtgever/klus?
Voor onze hoogwerker en heftruck opleidingen kunnen we u een bewijs geven van deelname. U kunt dit zien als een tijdelijk certificaat waarmee u aan kan tonen dat u de opleiding heeft gevolgd. Alleen bij de Tüv opleidingen kunnen we erbij vermelden of de deelnemer is geslaagd. Bij de SOG/IPAF/VCA examens beslist het examenbureau of de deelnemer is geslaagd. 

Parts

Waar en hoe kan ik partmanuals downloaden/inzien?
De partmanuals vind u via het menu bovenaan deze pagina. Vervolgens komt u op onze Parts website uit. Hier klikt u links in het menu op Manuals, vervolgens selecteert u het merk en daarna het soort machine. U kunt per machine kiezen voor meerdere “issues”, gesorteerd op bouwjaar. U kunt de manuals kosteloos inzien en/of downloaden.

Waarom krijg ik geen onderdelen gevonden op de website?
U kunt eenmaal als u op de Parts website bent aangekomen rechts bovenin het zoekscherm met omschrijving of partnummer zoeken.

Bieden jullie ook aftermarket producten aan?
Wij bieden alleen aftermarket onderdelen aan van producten die de werking en veiligheid van de machine niet beïnvloeden. Te denken valt aan achterlicht units, filters, accu’s, motortoebehoren en vele andere. Producten die belangrijk zijn voor de machine en uw veiligheid, leveren wij alleen origineel.

Van welke merken kunnen jullie onderdelen leveren?
Wij leveren onderdelen uit voorraad van de volgende merken: NIFTYLIFT, HITACHI, NOSTOLIFT, MULTITEL. Ook kunnen wij op aanvraag u voorzien van onderdelen van de volgende merken: JLG, GENIE, HAULOTTE, AICHI, UPRIGHT en SKYJACK.

Wat is de levertijd?
Wij trachten ernaar om onze onderdelen dezelfde werkdag te verzenden. Dit lukt ons alleen als de bestelling voor 13.00 uur binnen is en de artikelen voorradig zijn. De artikelen die op onze website staan zijn de artikelen die normaliter gezien op voorraad zijn.

Waarom is op sommige artikelen de levertijd zo lang?
Onze leveranciers doen hun best om de producten zo snel mogelijk te leveren. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Te denken valt aan speciaal gemaakte producten, doorlooptijden die uitlopen of voorraadartikelen die in één keer opgekocht worden. Wij doen er alles aan om deze overlast tot een minimum te beperken.

Met wie en hoe verzenden jullie?
Wij verzenden al onze pakketten en pallets met vervoerder GLS. Pakketten binnen Nederland worden meestal de volgende werkdag bezorgd. Voor doorlooptijden voor andere landen kunt u contact met ons opnemen. Al onze pakketten worden met stevige dozen/pallets verzonden. Mocht er desondanks transportschade zijn dan kunt u dit laten optekenen bij de bezorger die hier melding van maakt.  

Kunnen we ook afhalen?
Als het product op voorraad is dan kunt u meestal binnen het uur bij ons terecht om uw bestelling af te halen.

Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten binnen Nederland tot 15 KG bedragen € 11,- excl. BTW.
Voor pakketten zwaarden dan 15 KG tot en met 32 KG rekenen wij € 17,50 excl. BTW
Voor pallets en/of zendingen naar het buitenland kunt u contact met ons opnemen.

Doen jullie ook express leveringen?
Ja, dat is mogelijk, tot op heden nog alleen in Nederland. We hebben verschillende tijden:
Bezorgen voor 9.00 uur ( € 40,- excl. BTW extra)
Bezorgen voor 12.00 uur( € 10,- excl. BTW extra)
Bezorgen op zaterdag voor 9.00 uur ( € 40,- excl. BTW extra)
Bezorgen op zaterdag voor 2.00 uur ( € 10,- excl. BTW extra)

Service

Hoe vaak moet een hoogwerker gekeurd worden? 
Minimaal één keer per jaar moet een keuring uitgevoerd worden door een onafhankelijke keuringsinstantie. De keuringsticker is geplaatst bij de typeplaat van hoogwerker. Niet gekeurd? Bel dan: Eurosupply Technische Helpdesk 0168-329331.

Wat heb ik nodig voordat mijn hoogwerker gekeurd of geïnspecteerd kan worden?
U dient de volgende zaken op orde te hebben voordat de machine gekeurd kan worden: CE-document, gebruikershandleiding en hoogwerkerboek met bijbehorende ingebruikname door Notified Body.

Ik heb een hoogwerker zonder documentatie, kan deze ook aangeboden worden ter keuring of inspectie?
Indien dit een CE machine betreft is dit in de meeste gevallen te regelen middels een ingebruikname keuring. Deze wordt te Eurosupply verricht door een Notified Body die wekelijks aanwezig is. Wel zullen voor de keuring plaats vindt het CE-document, gebruikershandleiding en het hoogwerkerboek besteld of gemaakt moeten worden. Voor meer informatie raden wij u aan om te bellen met de Help-desk 0168-329331.

Kan de hoogwerker ook op locatie zijn onderhoud en inspectie krijgen?
Indien de locatie het toelaat en enkel het reguliere onderhoud verricht dient te worden is dit meestal wel af te spreken.

Hoe kan ik de accu's in goede conditie houden?
Voor laden van de accu's altijd controleren of de accuplaten onder 'water' staan, indien dit niet het geval is eerst zorgen dat de platen net onder water staan en dan pas aan de lader zetten. Na elke lading het niveau van het demi-water controleren en indien nodig aanvullen. Als de machine niet gebruikt wordt is het aan te bevelen om de accu's toch met enige regelmaat bij te laden (bijvoorbeeld 1x per week) omdat diep ontladen accu's aan capaciteit inleveren. Mocht u toch problemen ondervinden aan accu's en/of lader bel dan gerust naar de Helpdesk 0168-329331.

Mijn machine doet niets, wat kan ik controleren?
Zijn alle noodstoppen uitgetrokken? (sommige dien je te draaien voor ontgrendeling)
Staat het contact aan of op de bovenbediening ingeschakeld?
Zijn de accu's opgeladen. Staat deze nog aan de lader?
Sommige laders schakelen de bediening uit van de hoogwerker tijdens lading. Heeft hij voldoende diesel in zijn tank?
Zijn de stempelpoten goed neergezet of verzakt?

Mijn Niftylift is in storing gevallen en werkt niet meer, hoe kom ik naar beneden?
Dit staat in de gebruikershandleiding uitgeschreven die bij de machine aanwezig hoort te zijn. De nooddaal is (in de meeste gevallen) vanuit de benedenbediening dus zorg dat iemand bij de benedenbediening aanwezig is. Uiteraard kunt u ook bellen met de Helpdesk 0168-329331.

Disclaimer.

Wij attenderen u erop dat deze informatie met de grootste zorg is vastgesteld, maar dat Eurosupply geen aansprakelijkheid aanvaardt voor enige onjuistheid. Daarnaast informeren wij u dat deze informatie uitsluitend als vrijblijvende uitleg is bedoeld en mag worden gelezen. In geval van enige onduidelijkheid zullen de wettelijke voorschriften en onze verhuur- en/of verzekeringsvoorwaarden prevaleren tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders met u overeen gekomen.

“De laatste jaren is onze samenwerking geïntensiveerd. Wij kiezen voor de prettige samenwerking en de kwaliteit van het materieel en organisatie. Een bedrijf dat altijd in ontwikkeling is. Zaken doen op basis van vertrouwen zit diep in de wortels van Eurosupply.”
Nick van Zwieteren en Hans van Zwieteren, MSR verhuur uit Ridderkerk